klimatisztitas

Klímarendszerek karbantartása

Szegeden és környékén klíma karbantartás, tisztítás és javítás.

Klímája karbantartását évente kétszer tavasszal és ősszel szükséges elvégeztetni!
A klímakészülék üzemeltetése során nagy mennyiségű levegő áramlik át mindkét hőcserélőn, ami a levegőből különböző szennyeződéseket hoz magával, melyek idővel lerakódhatnak a hőcserélőnk felületén és károsíthatják a berendezést és annak optimális működését.

– Romlik a klímaberendezés hatásfoka és részben megnövekszik a energia felhasználása.
– Csökken a hűtő- fűtő hatásfoka.
– Csökken a készülék élettartama.
– Megnövekszik életterének a diszkomfort érzése.

Ezért ha egészséges környezetben kíván élni, a karbantartást mindig végeztesse el szakemberrel és így megmarad a készülék garanciája is.
Az elhanyagolt, nem szakszerűen és a kellő rendszerességgel tisztított split klíma beltéri egységek belső felületén, ventilátorán, csepptálcájában lerakódott szennyeződésen a párás, sötét környezetben kialakulnak a baktérium és gomba telepek, melyek a készülék elindításakor, működésekor a helyiség levegőjébe juthatnak és növelik a légúti betegségek kialakulásának kockázatát.
A split klíma szakszerű tisztítása megakadályozza, hogy a készülékben a kórokozók megtelepedjenek, elszaporodjanak és a beltéri lvegőbe kerüljenek. A legelterjedtebb gomba fajok (aspergillus, penicillum) mellett baktériumok is megjelennek a beltéri egységek hűtőbordáin kialakuló vékony filmrétegen, illetve csepegővíz-tálcán. A legismertebb, kifejezetten a légkondicionálókhoz köthető baktériumtörzs a legionella, amely atípusos tüdőgyulladást okozhat.